Het lekkerste recept voor de klassieke caesar salade, maak het zelf! Met zelfgemaakte dressing en krokante knoflook croutons.
Ceasar Salad
ceasar salad
Equipment
- 1 Koekenpan
- 1 Snijplank
- 1 Koksmes
- 1 Aardappelschilmesje
- 1 Vork
- 1 Mes
- 1 Bord
- 2 Mengkommen
Ingrediënten
Ingrediënten Croutons
- 4 sneetjes brood
- 4 eetlepel olie
- 2 teentjes knoflook
- 4 theelepel bieslook
Ingrediënten salade
- 320 gram kipfilet
- 8 plakjes ontbijtspek
- 4 tomaten
- 200 gram ijsbergsla
- kipkruidenmix
- 8 cm komkommer
- 2 stuks ui
Ingrediënten dressing
- 2 teentjes knoflook
- 2 theelepel mosterd
- 2 theelepel azijn
- 4 eetlepel mayonaise
- 4 eetlepel olie
- snufje peper
- 8 theelepel suiker
Instructies
Bereiding croutons
- Snij het brood in kleine blokjes. Deze blokjes moeten even groot zijn.
- Doe het brood met alle ingrediënten, knoflook geperst, bieslook en de olie in een mengkom. Meng alles goed door elkaar.
- Zet de koekenpan op het vuur.
- Gooi de croutons in de pan, bak deze totdat ze krokant zijn.
- Laat de croutons als ze klaar zijn afkoelen in een bakje.
Bereiding salade
- Snijdt de kip in gelijke blokjes.
- Kruid de kip.
- Doe de olie in de pan, laat de olie warm worden en bak de kipfilet gaar. Als de kip gaar is bewaar je de kip in een schoon bakje.
- Bak de plakjes bacon knapperig. Laat deze op wat keukenpapier uitlekken.
- Snij de tomaat in blokjes.
- Snij de komkommer in blokjes.
- Snipper de ui.
- Was de salade en snijd de salade in reepjes.
- Meng de salade in een kom.
Bereiding dressing
- Pers de knoflook en doe deze samen met de mosterd, azijn, olie, suiker en peper in een kom en mix het tot een glad sausje.
- Voeg de mayo toe zodat er een dikker sausje ontstaat.
Salade afmaken
- Doe de salade op een bord.
- Verdeel de kip, bacon, tomaat en komkommer over de salade.
- Verdeel de croutons over de salade.