Een aardappel maar dan anders
Aardappel anders
Een aardappel maar dan anders
Equipment
- 1 ovenschaal
Ingrediënten
- 3 uien
- 150 gram pancetta
- 50 gram boter
- 50 gram bloem
- 250 ml groentebouillon (Maggi)
- 200 ml kookroom
- 750 gram aardappelschijfjes
- boter, olijfolie, nootmuskaat, peper en zout
- optioneel: kaas om te garneren voordat de schotel in de overn gaat
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
- Verwarm een beetje boter en olijfolie in een pannetje en voeg de uienringen toe om te karameliseren. Laat op laag vuur zacht worden. Neem hier echt even de tijd voor. Des te langzamer je ze gaart des te lekkerder het eindresultaat.
- Snij de plakken pancetta in blokjes en bak uit in een droge koekenpan tot ze krokant zijn.
- Als de ui gekaramliseerd is en de pancetta uitgebakken, hou je die even apart en gaan we de roux (saus) maken.
- Neem een steelpan en smelt hierin de 50 gram roomboter. Voeg dan de bloem toe en bak even kort mee.
- Giet de bouillon samen met de kookroom erbij en roer er met een garde een gladde saus van.
- Breng de saus op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
- Vet de ovenschaal in, verdeel hierover de helft van de aardappels. Daarover de helft van de pancetta en de helft van de gekarameliseerde uien.
- Daaroverheen doe je nog zo'n laag en giet hier de saus overheen.
- Zet de aardappels anders schotel nu in de oven voor ca. 30-45 minuten tot de aardappels gaar zijn. Eet smakelijk!