Lekker oosters recept met kip en rijst
Kung Pao Chicken
Ingrediënten
Marinade
- 2 eetlepels maizena
- 2 theelepels lichte soja saus
- 2 theelepels rijstwijn
- 1 klein eiwit
Saus
- 2 theelepels maizena
- 2 eetlepels medium soja saus
- 2 eetlepels rijstwijn
- 2 eetlepels suiker
- 1 theelepel sesamolie
- 1/2 theelepel rijstazijn
- 1/2 thelepel sambal
Klaarzetten in bakjes
- 2 kipfilets, in stukjes gesneden
- 6 lenteui, in stukjes van 2,5 cm (houd het witte en groene deel gescheiden
- 2-3 tenen knoflook, fijngehakt
- 4 eetlepels ongezouten pinda's
- 2 eetlepels gember, versgeraspt
- 2 eetlepels arachideolie om in te bakken
Notities
Bereiding:
Meng de ingrediënten van de marinade en laat de kip hier minimaal 30 minuten in marineren. Meng de ingrediënten van de saus en zet apart. Zorg dat je alle ingrediënten klaar hebt staan, je kunt niet even weglopen wanneer je eenmaal begint.
Plaats de wok in de barbecue en doe er de 2 eetlepels arachideolie in en wacht tot de olie heet is. Doe de kip erbij en roerbak tot het aan alle kanten bruin is. Voeg de gember toe en roerbak een halve minuut. Doe de knoflook erbij en roerbak nogmaals een halve minuut. Doe de witte delen van de lente-ui erbij en roerbak een minuut of twee. Gooi de saus over de kip en roer totdat alles is bedekt en de saus indikt. Gooi de pinda’s en het groen van de lente-ui erbij en roer nogmaals door.
Serveer de kung pao chicken met witte rijst.